Oncologie medicala

  Oncologia este un domeniu al științei medicale, care se ocupă de studierea etiologiei, patogenezei, diagnosticului, tratamentului, abilitării și profilaxiei cancerului.

Are la baza metode chirurgicale, radiologice și medicamentoase de tratament, efectuând în același timp elaborarea și perfecționarea lor.

 

Consultul oncologic poate sugera boala maligna (anumite modificari din istoricul si examinarea fizica a pacientului) iar analizele de laborator (Markeri tumorali) si imagistica (mamografie, ecografie, CT, RMN, endoscopie) pot aduce informatii suplimentare privind prezenta procesului neoplazic.

Dovedirea histologica a malignitatii (Histologie & Citologie) trebuie obtinuta inainte de stadializare si terapie. Extensia bolii este importanta pentru planificarea tipului de terapie : chirurgie, radioterapie, chimioterapie, hormonoterapie sau o combinatie a acestora. Chimioterapia adjuvanta este un tratament destinat eradicarii micrometastazelor, prevenirii bolii clinice metastatice si imbunatatirii supravietuirii.


 
Clinica Cluj Napoca © 2012 Toate drepturile rezervate Bendis Clinic
Design si dezvoltare BluVox